Search
Close this search box.

Is jouw WordPress site veilig en hoe verbeter je dit?

Hoe je weet of je site veilig is en wat je kunt doen om deze te verbeteren

In dit artikel wordt besproken hoe je je WordPress-website kunt beveiligen tegen hackers. WordPress is het meest populaire content management systeem (CMS) ter wereld, en als gevolg daarvan is het ook een populaire doelwit voor hackers. Door je website goed te beveiligen, kun je helpen voorkomen dat je gegevens worden gestolen of dat je website wordt misbruikt.

Beveiliging voor veiligheid
wordpress target site veiligheid

Waarom wordt een WordPress-site gehackt?

Er zijn verschillende redenen waarom WordPress-websites worden gehackt. Een veelvoorkomende reden is dat hackers gebruikmaken van kwetsbaarheden in WordPress-thema’s of -plug-ins. Deze kwetsbaarheden kunnen worden gepatcht door de ontwikkelaars van WordPress, maar het is belangrijk om je website altijd up-to-date te houden om deze kwetsbaarheden te verhelpen.

Een andere reden waarom WordPress-websites worden gehackt, is dat hackers gebruikmaken van brute-force-aanvallen. Bij een brute-force-aanval proberen hackers het wachtwoord van je website te raden door een groot aantal mogelijke wachtwoorden te proberen. Dit is een tijdrovende taak, maar het kan succesvol zijn als je een zwak wachtwoord hebt.

Hoe check je de veiligheid van je website?

Er zijn verschillende manieren om de veiligheid van je WordPress-website te controleren. Een eenvoudige manier is om een online beveiligingsscan uit te voeren. Er zijn veel gratis en betaalde beveiligingsscans beschikbaar.

Een andere manier om de veiligheid van je website te controleren, is door de volgende controles uit te voeren:

 • Controleer of je website up-to-date is.
 • Controleer of je sterke wachtwoorden hebt gebruikt voor je website en gebruikersaccounts.
 • Gebruik 2 stappen verificatie (2FA), voor beheerders en gebruikers.
 • Controleer of je WordPress-thema’s en -plug-ins up-to-date zijn.
 • Controleer of je website is beschermd tegen brute-force-aanvallen.
 • Beveilig je contactformulieren voor spam.
website check site veiligheid

Hier zijn enkele tips voor het beveiligen van je WordPress-website:

 • Gebruik sterke wachtwoorden. Je wachtwoorden moeten minimaal 12 tekens lang zijn en een combinatie zijn van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens.
 • Installeer een beveiligingsplugin. Er zijn veel beveiligings plugins beschikbaar voor WordPress. Een beveiligingsplugin kan je helpen bij het blokkeren van brute-force-aanvallen, het detecteren van malware en het beveiligen van je WordPress-database.
 • Houd je website up-to-date. WordPress, thema’s en plug-ins worden regelmatig geüpdatet met beveiligingspatches. Het is belangrijk om je website altijd up-to-date te houden om deze patches te installeren.
 • Gebruik een firewall. Een firewall kan je website helpen beschermen tegen ongewenste toegang.
 • Maak back-ups van je website. Als je website wordt gehackt, is het belangrijk om een back-up te hebben om je website te herstellen.
 • Verberg je WordPress-versienummer. Hackers kunnen het WordPress-versienummer van je website gebruiken om kwetsbaarheden te identificeren. Je kunt het WordPress-versienummer verbergen door het bestand wp-config.php te bewerken.
 • Gebruik een CAPTCHA op je inlogpagina. Een CAPTCHA kan helpen voorkomen dat bots je inlogpagina overspoelen met aanvallen.
 • Blokkeer ongewenste IP-adressen. Je kunt ongewenste IP-adressen blokkeren door een firewall of beveiligingsplugin te gebruiken.
 • Schakel de “Force SSL”-instelling in. Deze instelling zorgt ervoor dat alle verbindingen met je website via HTTPS worden versleuteld.
2fa twee stappen authenticatie site veiligheid

2FA / twee stappen authenticatie

Twee stappen authenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag die je kunt toevoegen aan je WordPress website. Met 2FA moet je naast je wachtwoord een code invoeren die je ontvangt via een mobiele app.

Cloudflare

Cloudflare is een content delivery network (CDN) dat je kunt gebruiken om de veiligheid van je website te verbeteren. Cloudflare biedt verschillende beveiligingsfuncties, zoals DDoS-bescherming en malwarescanning.

cloudflare site veiligheid

Conclusie

Door je WordPress website goed te beveiligen, kun je de kans op een hack aanzienlijk verkleinen. Volg dus deze tips in dit artikel, om je website een stuk veiliger te maken.

Informeer hoe wij jouw website veiliger kunnen maken

Welkom bij de beheerders login