Search
Close this search box.

Hoe test je de snelheid van je website? En hoe kan je deze verbeteren?

Waarom is de snelheid van je website belangrijk?

De snelheid van je website is een van de belangrijkste factoren voor het succes van je website. Een snelle website is gebruiksvriendelijker, presteert beter in zoekmachines en heeft een positieve invloed op je conversieratio.

Gebruiksvriendelijkheid website snelheid

Gebruiksvriendelijkheid

Een snelle website is gebruiksvriendelijker omdat bezoekers niet hoeven te wachten tot de pagina is geladen. Dit zorgt voor een positieve gebruikerservaring en verhoogt de kans dat bezoekers langer op je website blijven en meer pagina’s bezoeken.

Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachines zoals Google houden rekening met de snelheid van websites bij het rangschikken in zoekresultaten. Een snelle website heeft dus een voordeel ten opzichte van een langzaam ladende website.
seo meer dan alleen zoekwoorden apdc
Conversieratio website snelheid

Conversieratio

Een snelle website kan ook leiden tot een hogere conversieratio. Dit komt omdat bezoekers sneller geneigd zijn om een actie te ondernemen, zoals een aankoop te doen of zich te abonneren op een nieuwsbrief.

Hoe verbeter je de snelheid van je WordPress-website?

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de snelheid
van je WordPress-website te verbeteren. Hier zijn enkele tips:

  • Gebruik een snelle webhostingprovider. De webhostingprovider die je gebruikt, heeft een grote invloed op de snelheid van je website. Kies daarom voor een provider met een goede reputatie en een goede infrastructuur.

  • Installeer een cachingplugin. Een cachingplugin slaat statische pagina’s op in het geheugen van de server. Dit zorgt ervoor dat deze pagina’s sneller worden geladen voor bezoekers.

  • Verklein je afbeeldingen. Afbeeldingen zijn vaak de grootste bron van vertraging op websites. Verklein je afbeeldingen tot een acceptabele grootte voordat je ze uploadt naar je website.

  • Verwijder ongebruikte plugins en thema’s. Ongebruikte plugins en thema’s kunnen de prestaties van je website vertragen. Verwijder ze daarom als je ze niet meer gebruikt.

  • Optimaliseer je database. Een vervuilde database kan de prestaties van je website vertragen. Gebruik een plugin om je database te optimaliseren.

  • Gebruik een CDN. Een CDN (Content Delivery Network) is een netwerk van servers die over de hele wereld zijn verspreid. Door je website te hosten op een CDN, kunnen bezoekers de pagina’s sneller laden vanuit een server die dicht bij hen in de buurt staat.

Tips voor mobiele snelheid

De snelheid van je website is voor mobiele gebruikers nog belangrijker dan voor desktop gebruikers. Dit komt omdat mobiele gebruikers vaak over een beperkte dataverbinding beschikken.

Mobiele snelheid website snelheid

Hier zijn enkele tips om de snelheid van je website voor mobiele gebruikers te verbeteren:

  • Gebruik een mobielvriendelijk thema. Een mobielvriendelijk thema is speciaal ontworpen om goed te werken op mobiele apparaten.

  • Gebruik een responsive ontwerp. Een responsive ontwerp past zich automatisch aan het formaat van het apparaat aan.

  • Verklein je afbeeldingen. Afbeeldingen zijn ook een belangrijke bron van vertraging op mobiele websites. Verklein je afbeeldingen tot een acceptabele grootte voordat je ze uploadt naar je website.

  • Gebruik een CDN. Een CDN kan de snelheid van je website voor mobiele gebruikers aanzienlijk verbeteren.

Onderzoek gegevens van 2023

Volgens een onderzoek van Google uit 2023 verlaat 53% van de mobiele gebruikers een website als deze langer dan 3 seconden duurt om te laden. Dit percentage is nog hoger voor desktopgebruikers: 32% verlaat een website als deze langer dan 3 seconden duurt om te laden.

Een ander onderzoek, uitgevoerd door Kissmetrics in 2022, heeft aangetoond dat een website die in 1 seconde laadt, 2,5 keer meer kans heeft op een conversie dan een website die in 3 seconden laadt.

Deze gegevens tonen aan dat de snelheid van je website een belangrijke invloed kan hebben op het succes van je website.

Wil je weten wat we voor jou kunnen doen?

Welkom bij de beheerders login